U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

TECHNISCHE OMSCHRIJVING DE NEURENBURG

 

Verkorte technische omschrijving bedrijfs- en opslagunits De Neurenburg

Tekeningen :

- terreintekening en doorsneden

- ontwerp plattegronden

- ontwerp gevels en doorsneden


BEDRIJFSUNITS

 

Peil en uitzetten

Als peil geldt de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer. Dit peil wordt door de gemeentelijke diensten vastgesteld.

 

Grondwerken

De nodige ontgravingen worden verricht voor de aanleg van de fundering, hoofdleidingen en bestratingen. Onder de bestratingen binnen de erfgrenzen wordt een zandbed en granulaat aangebracht.

 

Bestratingen

Buiten de gebouwen en binnen de erfgrens wordt het gehele terrein verhard met een betonklinker- kei bestrating; patroon, kleur en indeling volgens het nader vast te stellen bestratingsplan. De bestrating wordt opgesloten met opsluitbanden. Het gehele terrein wordt voorzien van straatkolken van voldoende capaciteit. Voor de units liggen stelconplaten.

 

Fundering

Het gebouw wordt gefundeerd op in de grondgevormde grondverdringde betonpalen. Over de betonpalen en ter plaatse van de gevels worden betonnen randbalken aangebracht, een en ander conform berekeningen en tekeningen van de constructeur.

 

Betonwerk

De begane grondvloer van alle bedrijfsunits wordt uitgevoerd als een in het werk gestorte gewapende betonvloer. De nuttige belasting op de vloeren bedraagt 2000 kg/m2. De begane grondvloeren worden monoliet afgewerkt, zodat een glad oppervlak ontstaat. Dit oppervlak is direct geschikt voor gebruik maar kan door de koper/huurder desgewenst worden voorzien van een afwerking.  De vloeren worden gestort op een isolatie pakket tegen optrekkende koude.

De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd in geprefabriceerde betonnen kanaalplaatvloer met een nuttige belasting van 400kg/m2. Deze verdiepingsvloer wordt afgewerkt met een dekvloer van 50 mm. In de verdiepingsvloer wordt een sparing gehouden ten behoeve van het trapgat.

 

Staalconstructie

De staalconstructie wordt in een standaard RAL-kleur gespoten, dikte 80 mu. Alle kolommen, liggers, windverbanden conform berekeningen en tekening constructeur. Waar vereist door de plaatselijke brandweer worden brandwerende constructies gemaakt tegen brandoverslag naar aangrenzende buren en/of panden.

 

Gevelbekleding

De buitenwanden worden uitgevoerd met stalen binnendozen met stalen golfplaten en stalen plankprofielen in RAL 9007 en RAL 7021 die de gebouwen een “technische” uitstraling geven. De isolatiewaarde bedraagt Rc = 2,55m2K/W. De binnenzijde van de buitenwanden/binnendozen worden afgewerkt met een interieurcoating kleur RAL 9002.


Kozijnen, ramen en deuren

Alle buitengevelkozijnen in unit 1 t/m 3 en 11 t/m 13  worden op de verdieping in aluminium uitgevoerd kleur RAL7021. Ramen voorzien van politiekeurmerk klasse WK2. Deurkozijnen in unit 1 t/m 3  en 11 t/m 13 op de begane grond worden voorzien van houten kozijn dark red meranti o.g. De kozijnen worden dekkend gebeitst in RAL 7021. Deuren van watervast-multiplex o.g. voorzien van WK 2 beslag. Dit houdt in dat de deuren voldoen aan het politie-keurmerk tegen inbraak Afwerking van de deur en bovenliggend spiegelpaneel in HPL met kersenhoutenmotief.  .

De overheaddeuren van de bedrijfsunits , zijn geïsoleerde staalpolyester deuren, handbediend en eveneens in RAL 9007 en RAL 7016 gespoten. Tevens zijn de deuren voorzien van schuifgrendel, rubber aanslagprofielen en corrosievast beslag.

De binnenkozijnen zijn stalen inmetselkozijnen met stompe deuren. De binnendeuren zijn afgewerkt met HPL en deugdelijk hang en sluitwerk.

Het kozijn in modelunit 1 op de verdieping is een hardhouten meranti kozijn.

 

Beglazing

De glasopeningen van buitenkozijnen worden voorzien van blanke dubbele Hoog-Rendements ++ beglazing. De glasopeningen van de overheaddeuren zijn voorzien van acrylaat.

 

Hang- en sluitwerk

De buitendeuren worden voorzien van deugdelijk functionerend hang- en sluitwerk dat voldoet aan de normering WK2 (Politie-keurmerk)

 

Binnenwanden

De unitscheidende wanden worden uitgevoerd in 150 mm dikke cellenbetonwanden. Deze wanden zijn brandwerend en worden onafgewerkt uitgevoerd. De binnenwanden van toiletten zijn van kalkzandsteen lijmwerk dikte 100 mm.

 

Trappen

De units 1 t/m 3 , 7 en 11 t/m 13 worden voorzien van een houten trap , 1e soort noord Europees vuren, alzijdig gegrond kleur RAL 9010. Balustrades langs de vloereinden in en thermisch verzinkte uitvoering strippen als balusters met ronde bovenregel.

 

Dakbedekking

Het dak bestaat uit geprofileerde thermisch verzinkte stalen dakplaten met hierop een damprem- mende laag en een isolatiepakket ter dikte van dik 100 mm. Op de isolatie wordt een meerlaagse bitumineuze dakbedekking aangebracht (APP gemodificeerd). De onderlaag van de dakbedekking wordt tegen opwaaien aan de stalen dakplaten geschroefd ,zgn. mechanische bevestiging. Op het geheel van de dakconstructie wordt een garantie verleend  van 10 jaar. De isolatiewaarde bedraagt circa 2,5m2K/W.

Rondom de gebouwen worden de dakranden afgewerkt met PVF2 gecoate dakkappen. Deze afwerking is goed bestand tegen UV straling en chemisch invloeden waardoor een lange levensduur is gegarandeerd. Tevens wordt het dak voorzien van de nodige uitlopen, zodat bij extreme weersomstandigheden of verstopping het water buiten het dak geloosd wordt.

 

Afwerkingen

De wandafwerking in de toiletten is tot 1,50 m tegelwerk. De vloer van het toilet wordt tevens afgewerkt met vloertegels. Boven de 1,50 worden de wanden afgewerkt met pleisterwerk. Plafondafwerking units interieurcoating RAL 9002 op de stalen dakplaten

In modelunit 1 wordt een systeemplafond in raster 600x1200mm op de entresol aangebracht

  

Loodgieterswerk

De hemelwaterafvoeren worden aangesloten op het gemeenteriool. Per unit is gerekend op een aansluitpunt voor een toilet en een wastafel/uitstortgootsteen. De aansluitpunten worden afgedopt boven de begane grondvloer. De vuilwaterriolering wordt aangesloten op het gemeenteriool.

De aansluitkosten op het gemeenteriool zijn voor rekening van de verkoper.

De buitenriolering wordt uitgevoerd in PVC. De binnenriolering wordt uitgevoerd in PP(PolyPropyleen), vanaf de op tekening aangegeven sanitaire toestellen onder de vloer met een flexibele huisaansluiting door de fundering eindigend buiten met een ontstoppingstuk  aangesloten op de buitenriolering.

De hemelwaterafvoerinstallatie wordt uitgevoerd in PE(PolyEtyleen), vanaf de daktrechters d.m.v.  4 stuks  standleidingen , door de fundering eindigend   met een ontlastput buiten aan de gevel aangesloten op de buitenriolering.

 De op tekening aangegeven sanitaire toestellen worden uitgevoerd in de kleur standaard wit: Closetcombinatie bestaande uit:  Geberit inbouwreservoir met Sphinx wandcloset , standaard unit A en optie unit B. Pantrycombinatie mogelijkheid met warmwater door combi-ketel (optie unit A) of close-in boiler ( optie unit A), close-up boiler (optie unit B). De uitstortgootsteencombinatie bestaande uit een Sphinx type 46cm met emmerrooster (optie A en B).

De mv-installatie wordt standaard in iedere unit toegepast en wordt uitgevoerd met; Een ventilatieunit in gelijkstroom uitvoering met een draadloze afstandbediening met 3 standen (unit A en B) , afzuigpunten in de entresol en toilet  (unit A). Luchttoevoer via rooster  boven het raam (unit A).


BEDRIJFSUNITS 1 t/ 3 en 11 t/m 13       Voorzieningen en kenmerken

 

Elke bedrijfsunit wordt opgeleverd met:

-  een loopdeur gevat in een hardhouten pui met een watervaste multiplex deur met HPL-bekleding in kersenhoutlook, welke de entree een chique uitstraling geeft.

- een toilet onder de trap.

- een verdiepingsvloer bereikbaar d.m.v. een houten trap. Deze verdiepingsvloer kan worden benut voor opslag, maar biedt tevens de gelegenheid om bij de bedrijfsunit een ondergeschikte kantoorfunctie te huisvesten.   

- een raampartij op de verdieping in de voorgevels ten behoeve van kantoormogelijkheid

- een afwijkende beplating RAL7021 en houtelementen welke de representativiteit van het front verhoogd

- een handbediende geïsoleerde overheaddeur.

- een nuttige vloerbelasting van 2000 kg/m² op de begane grond en 400 kg/m² op de verdieping.

- Hoog-Rendement ++ glas

- een meterkast waarin zal worden zorg gedragen voor de aanleg van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven Hiervoor zijn de standaardnormen:

            elektra: 15kVA overeenkomende met 3 x 25 Ampere hoofdzekering.

            water: 1,5 m³/uur.

           gas: maximaal 10 m³/uur.

            CAI: “huis”-aansluiting voor rekening van koper/huurder zelf aan te vragen.

            Alle aansluitkosten komen voor rekening van de verkoper

            Ten minste 1 parkeerplaats ten behoeve van personenauto, zoals aangegeven op de situatierekening. 

 

OPSLAGUNITS 4 t/m 6, 8 t/m 10  en 14 t/m 20

 

De units worden opgeleverd met:

- 1 stuks handbediende geïsoleerde overheaddeur

- een nuttige vloerbelasting van 2000 kg/m².

- aansluitpunten riolering ten behoeve van toilet en wastafel/uitstortgootsteen afgedopt boven begane grondvloer

- een meterkast waarin zal worden zorg gedragen voor de aanleg van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven Hiervoor zijn de standaardnormen:

 • elektra: 15kVA overeenkomende met 3 x 25 ampere hoofdzekering.
 • water:  1,5 m³/uur.
 • gas: maximaal 10 m³/uur.
 • CAI: “huis”-aansluiting voor rekening van koper/huurder zelf aan te vragen.
 • Aansluitkosten, inclusief de meters, komen voor rekening van de koper / huurder.
 • Ten minste 1 parkeerplaats ten behoeve van personenauto, zoals aangegeven op de situatierekening.

OPSLAGUNIT 7

 

De unit wordt opgeleverd met:

- 1 stuks handbediende geïsoleerde overheaddeur

- een nuttige vloerbelasting van 2000 kg/m² op de begane grond en 400 kg/m² op de verdieping.

- aansluitpunten riolering ten behoeve van toilet en wastafel/uitstortgootsteen afgedopt boven begane grondvloer

- een verdiepingsvloer bereikbaar d.m.v. een houten trap Deze verdiepingsvloer kan worden benut voor opslag.

- een meterkast waarin zal worden zorg gedragen voor de aanleg van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven Hiervoor zijn de standaardnormen:

 • elektra: 15kVA overeenkomende met 3 x 25 ampere hoofdzekering.
 • water:  1,5 m³/uur.
 • gas: maximaal 10 m³/uur.
 • CAI: “huis”-aansluiting voor rekening van koper/huurder zelf aan te vragen.
 • Aansluitkosten, inclusief de meters, komen voor rekening van de koper / huurder.
 • Ten minste 1 parkeerplaats ten behoeve van personenauto, zoals aangegeven op de situatietekening

 

Waterleiding

De waterleiding wordt aangelegd tot in de meterkast, de watercapaciteit bedraagt 1,5 m³/uur. De waterinstallatie wordt uitgevoerd in kunststof, vanaf de watermeter in de meterkast, naar de op tekening aangegeven sanitaire toestellen. Leidingwerk als zichtwerk uitgevoerd in starre buis en weggewerkte leidingen als flexibele buis met mantelbuis

De aansluitkosten voor de wateraansluiting zijn voor rekening van de koper/huurder.

 

Elektrische installatie

Het elektra wordt aangelegd tot in de meterkast en afgezekerd op 3x25 (ca. 15 KvA). Het aanbrengen van de elektrische installatie zal geschieden volgens de geldende NEN EN 50110. De units worden voorzien van een energiemeter in de meterkast op de begane grond.

 

Elektra aansluitpunten in  de  units met entresol type A

- TL-armaturen in het verlaagde systeemplafond, of aangebracht tegen betonnen of stalen plafonds;

- (Opbouw) schakelaars t.b.v. de verlichting;

- Wandgoot + wcd's onder de kozijnen/vensterbanken;

- Bij de entreedeur/pui een deurbelinstallatie met binnen bel(optie)

- PL-spots ter plaatse van toiletten;

- Een wcd boven het aanrechtblad van de pantry.(optie)

- Voeding en thermosstaatleiding t.b.v. de verwarmingsketel in de bedrijfsunits met kantoorruimte;(optie)

- Voeding + thermosstaatleiding t.b.v. luchtverwarmer in de bedrijfsunits zonder kantoorruimte;(optie)

- Buitenverlichting op de 4 hoeken van het gebouw.

 

 Elektra aansluitpunten in de kleine units Type B

- TL-armaturen aan het metalen dak;

- Opbouw-schakelaars t.b.v. de verlichting;

- Opbouw-wandcontactdozen met randaarde;

- Voeding en thermosstaatleiding t.b.v. de verwarmingsketel in de bedrijfsunits met kantoorruimte;(optie)

- Voeding + thermosstaatleiding t.b.v. luchtverwarmer in de bedrijfsunits zonder kantoorruimte;(optie)

- Buitenverlichting op de 4 hoeken van het gebouw.

 De aansluitkosten voor de elektra-aansluiting zijn voor rekening van de koper/huurder..

 

Gasinstallatie

De gasaansluiting wordt aangelegd tot in de meterkast. De capaciteit bedraagt maximaal 10 m³/uur.  De gasinstallatie wordt uitgevoerd in koperen buis, vanaf de gasmeter in de meterkast, naar de op tekening aangegeven hr-ketel (optie unit A) en  gasheater (optie unit B). De cv-installatie wordt uitgevoerd met een hr-ketel , radiator, indirect gestookte heater  (optie unit A) en een gasgestookte heater (optie unit B).

De aansluitkosten voor de gasaansluiting zijn voor rekening van de koper / huurder.

 

Verwarming

Niet aanwezig en door derden te verzorgen optioneel.

 

Garanties

De aannemer geeft de onderstaande garantie:

- 10 jaar op fundering en vloer tegen scheurvorming en verzakking

- 10 jaar op dakbedekking en isolatiepakket tegen lekkage, incl. alle opstanden e.d.

- 5 jaar op hardhouten gevelpuien tegen rotting

- 5 jaar op buiten- en binnenwanden op waterdichtheid, scheurvorming en goede hechting.

- 5 jaar op timmerwerken tegen rotting en delaminatie van plaatmaterialen

- 5 jaar op kitvoegen, op water- en winddichting en goede hechting

- 3 jaar op staalconstructie op roestvorming en loslaten coating of zinklagen

- 1 jaar op schilderwerk, op bladderen en loslaten van de verflagen

- 1 jaar op deuren tegen kromtrekken, op hang- en sluitwerk

- 1 jaar op alle geleverde installaties

 

Opties

De volgende opties kunnen tegen meerwerk door de aannemer worden uitgevoerd:

 1. extra of vergroting entresolvloer bij de units
 2. elektrische bediening op de overheaddeur  in unit type A.
 3. installeren volledige verwarmingsinstallatie
 4. kantoor op de verdieping + pantry (zoals modelunit 1)
 5. volledige elektrische installatie, verwarming
 6. toiletruimte en uitstortgootsteen (zoals modelunit 20
 7. plafonds

 

Algemene gegevens


Parkeren

Rondom de gebouwen worden parkeerplaatsen gecreëerd. Per bedrijfsunit staat een parkeerplaats tot uw beschikking (zie overzichtstekening).

 

Buitenterrein

-     onder toezicht van architect aan te leggen bestratingsplan

-     rondom complex bestrating met klinkers ,waardoor ook het terrein bijdraagt aan

      de verzorgde uitstraling van het totale bedrijvencomplex

-     afbakening van de parkeerplaatsen

-     een slagboom met toegangspassensysteem bij de ingang van het terrein,

      welke overdag standaard open staat en ’s nachts gesloten.  

 

Vereniging van Eigenaars

Er zal een vereniging van eigenaars opgericht worden daar hier sprake is van gezamenlijk eigendom en er diverse zaken geregeld moeten worden, onder andere:

-     gezamenlijke verzekering van de units

-     het onderhoud van de opstallen, bijv. regelmatig en uniform schilderwerk

-     schoonhouden van het buitenterrein, alsmede onderhoud van de bestrating.

-     evt. bewegwijzering

-     reclame voering

-     groenvoorziening 

-     administratie- en overige kosten, die door de VVE worden vastgesteld. Om de kosten van bovenstaande zaken te betalen zullen er door de eigenaars/huurders servicekosten moeten worden betaald. De vereniging zal een bestuur kiezen, om het een en ander te controleren. Uiteraard zal alles in overleg met de leden geschieden.

Bij de notaris dient hiertoe een voorschot van € 500,-- excl. BTW. betaald te worden.

 

Milieuvergunning

De kopers / huurders zijn verplicht om een milieuvergunning aan te vragen voor de door hem / haar te ondernemen activiteiten.

 

Algemeen

Additionele eisen, onder andere op het gebied van brandweereisen als gevolg van het verstrekken van vergunningen komen voor rekeningen van kopers / huurders. Dus i.v.m. de inrichting van de unit(s) zijn aanvullende brandweereisen mogelijk.

 

Bestemming en bijzonderheden

Koper dient zich ervan te vergewissen dat de bedrijfsruimte in voldoende mate beschikt over eigenschappen die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van zijn bedrijf.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?